FISCHER WEINE
Zoals vaak het geval is in het zuidoosten van Oostenrijk, werd het Fischersbedrijf in Plesch bij St. Anna am Aigen als gemengd bedrijf gerund. Een beetje landbouw, dieren op de boerderij en een kleine wijngaard. Al snel werd duidelijk dat de veehouderij geen toekomst had en in 2007 werd de eerste kwaliteitswijn – een Morillon – gebotteld. Inmiddels heeft de jongste generatie, broers Bernhard en Klaus en zus Claudia zich volledig aan de wijn gewijd. Uitgangspunten van de wijnmakerij van slechts 3,5 hectare zijn een handmatige teelt van de druiven, zorgvuldige omgang met de bodem en gecontroleerde biologische landbouw. Dit resulteert in duurzame wijngaarden met lage opbrengsten. In de kelder worden de wijnen met tijd en geduld gemaakt. Het levert authentieke wijnen op die de oorsprong, de bodem en het jaartal weerspiegelen. Fischer Weine staat inmiddels bekend al één van de rising stars van Vulkanland Steiermark.