NIEUW!
Domaine l'Amourier Al Bosc Minervois
Land I Streek
Frankrijk, Languedoc, Minervois
Druiven
Grenache Noir (70%), Syrah (20%), Carignan Noir (5%), Mourvèdre (5%)
Terroir & Klimaat
De wijngaarden van l'Amourier liggen tussen de middeleeuwse stad Carcassonne en de uitlopers van de Zwarte Berg (Montagne Noir). De bodem bestaat uit kalksteen, klei en vuursteen. Het klimaat is mediterraan met oceaaninvloeden van de Middellandse Zee. De koele wind aan het einde van de zomer bevordert een langzame rijping en meer complexiteit in de wijnen.
Vinificatie
De druiven worden ontsteeld en de alcoholische gisting overschrijdt niet de 25°C. Het sap wordt rondgepompt aan het begin van de gisting. Grenache en Syrah worden apart, op traditionele wijze, gefermenteerd. Carignan en Mourvèdre worden samen gefermenteerd met behulp van koolzuurmaceratie. De wijn rijpt vervolgens in een cementvat tot de lente en wordt voor de zomer gebotteld.
Alcohol percentage: 13,5%
Geur I Smaak
Een soepele, fluweelzachte wijn met een levendige afdronk. In de smaak rood en donker fruit met tonen van mediterrane kruiden.
Lekker bij
Deze wijn combineert goed met gerechten van rood vlees, wild en gerijpte kazen.
wijnmaker
Domaine L'Amourier Trausse-Minervois, aan de voet van de Montagne Noire, waar de mediterrane en Atlantische invloeden samenkomen. Het domein omvat ongeveer 40 hectare wijngaarden, waar druiven zoals Grenache, Syrah, Mourvèdre en Carignan worden verbouwd.
Het domein wordt geleid door Luc Lapeyre. De familie Lapeyre heeft een lange geschiedenis in de wijnwereld, met generaties die betrokken waren als wijnbouwers, tonneliers en wijnhandelaren. Luc combineert traditionele methoden met een moderne visie, waarbij hij biologische en biodynamische principes omarmt. Al zijn wijnen zijn biologisch gecertificeerd.
bio/ bio dynamisch/ vin nature
biologisch