NIEUW!

Artikel 123 van 128

Fischer Weine Ried Schemming Morillon

€ 46,75 (inclusief btw)

Land I Streek

Oostenrijk, Vulkanland Steiermark

Druiven

Chardonnay

Terroir & Klimaat

Het klimaat is gematigd met warme zomers en koele nachten, dankzij de nabijheid van de Alpen en de Adriatische Zee. Dit temperatuurverschil zorgt voor een langzame rijping van de druiven, wat resulteert in een evenwichtige zuurgraad en intens aroma.

De bodem in Sankt Anna am Aigen is rijk aan vulkanische mineralen, afgewisseld met klei, zand en kalk. Deze vulkanische ondergrond geeft wijnen uit de regio een minerale, complexe smaak en draagt bij aan de levendigheid en elegantie van de wijnen. De wijngaarden liggen op een hoogte van 320 - 450 meter en hebben een steilheid 17-40%. De bodem bestaat uit basalt en kalksteen.

Vinificatie

Handmatige oogst en selectie van de druiven. Een paar uur schilcontact en persing van de gehele trossen. Fermentatie: spontane gisting in vaten van 225 en 300 liter, malolactisch fermentatie, rijping op de volle lie gedurende 20 maanden. 100% houtrijping, ongeveer 80% gebruikte vaten en 20% nieuwe vaten. Eerste toevoeging van sulfiet voor het bottelen, de wijn wordt ongefilterd gebotteld. 

Alcohol percentage: 12,5%

Zuurgraad: 5,9 g/l

Restsuiker: 1,1 g/l

Geur I Smaak

Krijtachtige tonen met rijpe grapefruit, geraspt walnoten; ziltig in de mond, strak en elegant met een lange afdronk.

Lekker bij

Kip en ander wit-vlees. Deze wijn kan het beste gedecanteerd worden, of een uur voor drinken worden geopend.

wijnmaker
Zoals vaak het geval is in het zuidoosten van Oostenrijk, werd het Fischersbedrijf in Plesch bij St. Anna am Aigen als gemengd bedrijf gerund. Een beetje landbouw, dieren op de boerderij en een kleine wijngaard. Al snel werd duidelijk dat de veehouderij geen toekomst had en in 2007 werd de eerste kwaliteitswijn – een Morillon – gebotteld. Inmiddels heeft de jongste generatie, broers Bernhard en Klaus en zus Claudia zich volledig aan de wijn gewijd. Uitgangspunten van de wijnmakerij van slechts 3,5 hectare zijn een handmatige teelt van de druiven, zorgvuldige omgang met de bodem en gecontroleerde biologische landbouw. Dit resulteert in duurzame wijngaarden met lage opbrengsten. In de kelder worden de wijnen met tijd en geduld gemaakt. Het levert authentieke wijnen op die de oorsprong, de bodem en het jaartal weerspiegelen. Fischer Weine staat inmiddels bekend al één van de rising stars van Vulkanland Steiermark.

Overzicht
© 2016 - 2024 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.