NIEUW!

Artikel 115 van 126

Kobatl Rumble in the Jungle 2022

€ 27,90 (inclusief btw)

Land I Streek

Oostenrijk, Vulkanland Steiermark

Druiven

sauvignac

Terroir & Klimaat

VVulkanland Steiermark heeft een gematigd continentaal klimaat, met warme zomers en koele nachten, die een goede rijping van druiven mogelijk maken en bijdragen aan de frisse zuren die de wijnen karakteriseren. De vulkanische bodem zorgt voor een rijke minerale structuur en geeft de wijnen een uniek smaakprofiel, vaak met aardse en kruidige tonen. De bodem bestaat uit vulkanisch verweerd gesteente en basalt. 2022 kende een vochtige lente met een vrij natte en regenachtige bloeiperiode. De moeilijke start werd gevolgd door een zeer droge zomer met weinig regenval. Geconcentreerde bessen waren het resultaat.

Vinificatie

Ongefilterd gebotteld. Geoogst op 23 september 2022. Geoogst in kleine kratten. Koude maceratie gedurende vier dagen. Fermentatie in gebruikte houten vaten 600, 500 en 300 liter. Twaalf maanden lie rijping zonder battonage. Na het samenvoegen van de wijnen gevolgd door negen maanden rijping op de fijne lie. Ongefilterd gebotteld. Een minimale zwaveltoevoeging van 8 mg/l, alleen bij het bottelen.

Alcohol percentage: 12%

Zuurgraad: 6 g/l

Restsuiker: 1 g/l

Geur I Smaak

Deze wijn heeft een warm en rijp karakter met tonen van tropisch fruit, peper, witte chocolade en een lichte ziltheid.

Lekker bij

Combineert goed met zeevruchten, gepocheerde vis, zachte kazen en gerechten met lichte sauzen, zoals citroenboter of een wittewijnsaus.

 

Sauvignac is een kruising tussen Sauvignon blanc, riesling en een onbekend schimmelresistent ras, waarvan de genen terug te leiden zijn naar de vitis amurensis.

wijnmaker
De jonge wijnmaker Mike (Michael) Gangl produceert met zijn boetiekwijnhuis Kobatl in kleine oplage natuurwijnen, waarbij er met minimale interventie wordt gewerkt om de pure expressie van de druiven en de invloed van het vulkanische terroir te behouden. De heuvels en het overwegend vochtige en koele klimaat van Vulkanland zorgt ervoor dat in wijngaarden niet op te veel technologie vertrouwd kan worden. Gangl heeft besloten dit te omarmen. De druiven worden handmatig geoogst en zonder enige toevoegingen verwerkt tot aan het bottelen. Bij het bottelen wordt en minimale hoeveelheid sulfiet gebruikt. Gangl werkt uitsluitend met schimmelresistente druivenrassen (PIWI’s), die goed gedijen in de lokale omgeving en minder gevoelig zijn voor ziektes. Daarnaast ontwerpt Gangl zelf de etiketten voor zijn wijnen, waarbij hij ieder ontwerp afstemt op het specifieke karakter van de vintage.

Overzicht
© 2016 - 2024 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.