NIEUW!
Edi Tropper BIO Grauburgunder StradenDAC
Land I Streek
Oostenrijk, Vulkanland Steiermark
Druiven
Grauburgunder (Pinot Gris)
Terroir & Klimaat
Het klimaat van Vulkanland Steiermark is gematigd continentaal, met warme zomers en koele nachten, die een goede rijping van druiven mogelijk maken en bijdragen aan de frisse zuren die de wijnen karakteriseren. De vulkanische bodem met de voor Straden typische kalkafzettingen zorgt voor een rijke minerale structuur en geeft de wijnen een uniek smaakprofiel, vaak met aardse en kruidige tonen. De wijngaarden liggen op een hoogte 300 - 360 meter en hebben een steilheid van meer dan 30°.
Vinificatie
Handmatige oogst en selectie van de druiven. Maceratie van 20 uur. Spontane vergisting, inheemse gisten, malolactische fermentatie. De wijn rijpt 12 maanden in grote houten vaten van gebruikt eikenhout.
Alcohol percentage: 13%
Zuurgraad: 5,4 g/l
Restsuiker: 2,9 g/l
Geur I Smaak
Goudgele kleur met koperachtige reflecties. In de geur en smaak honingtonen, rijp tropisch fruit en kruidigheid. Elegante wijn met een volle body, harmonieuze zuurgraad en een lange afdronk .
Lekker bij
Ideaal bij truffelgerechten, geroosterd witvlees, biefstuk, wildgerechten, en rijpe zachte kazen.
wijnmaker
Het wijnhuis Edi tropper is gevestigd in een 18e eeuws wijnhuis-chalet, midden in het idyllische wijnlandschap van Vulkanland Steiermark in Straden. Het wijngaardareaal van 7 hectaren, telt 40 kleine historische wijngaarden, stammend uit de 16 e eeuw.
Tropper produceert voornamelijk witte wijnen, waaronder varianten zoals Sauvignon Blanc, Welschriesling, Grauburgunder en Muskateller, die zich onderscheiden door hun frisheid, complexiteit en karakteristieke mineraliteit. De wijnen weerspiegelen het unieke terroir van Steiermark, met kalksteen en vulkanische bodem. Tropper is een gepassioneerde wijnmaker, gericht op duurzaamheid en kiest vaak voor een minimale interventie in de wijngaard en kelder. Zijn wijnen zijn biologisch gecertificeerd.