NIEUW!
Edi Tropper BIO Gelber Muskateller DAC
Land I Streek
Oostenrijk, Vulkanland Steiermark
Druiven
Gelber Muskateller (Muscat blanc à petits grains)
Terroir & Klimaat
Het klimaat van Vulkanland Steiermark is gematigd continentaal, met warme zomers en koele nachten, die een goede rijping van druiven mogelijk maken en bijdragen aan de frisse zuren die de wijnen karakteriseren. De vulkanische bodem met de voor Straden typische kalkafzettingen zorgt voor een rijke minerale structuur en geeft de wijnen een uniek smaakprofiel, vaak met aardse en kruidige tonen. De wijngaarden liggen op een hoogte van 320 meter en hebben een steilheid 0-20°.
Vinificatie
Handmatige oogst en selectie van de druiven. Spontane vergisting, maloactische fermentatie en rijping van 6 maanden in RVS.
Alcohol percentage: 11,5%
Zuurgraad: 5,5 g/l
Restsuiker: 1,5 g/l
Geur I Smaak
Licht strogeel van kleur met groene reflecties. In de geur vlierbessen en munt. De smaak is fris, mineralig, aromatisch en fruitig met smaken van vlierbessen en munt.
Lekker bij
Perfecte aperitief wijn, en goede begeleider van lichte salades en asperges.
In Oostenrijk komt Gelber Muskateller al heel lang voor; een eerste officiële vermelding dateert uit circa 1400, in een oorkonde uit de Wachau.
wijnmaker
Het wijnhuis Edi tropper is gevestigd in een 18e eeuws wijnhuis-chalet, midden in het idyllische wijnlandschap van Vulkanland Steiermark in Straden. Het wijngaardareaal van 7 hectaren, telt 40 kleine historische wijngaarden, stammend uit de 16 e eeuw. Tropper produceert voornamelijk witte wijnen, waaronder varianten zoals Sauvignon Blanc, Welschriesling, Grauburgunder en Muskateller, die zich onderscheiden door hun frisheid, complexiteit en karakteristieke mineraliteit. De wijnen weerspiegelen het unieke terroir van Steiermark, met kalksteen en vulkanische bodem. Tropper is een gepassioneerde wijnmaker, gericht op duurzaamheid en kiest vaak voor een minimale interventie in de wijngaard en kelder. Zijn wijnen zijn biologisch gecertificeerd.