Nieuw!
Domaine Sauveroy Cuvée Murmure
Land I Streek
Frankrijk, Loire
Druiven
Grolleau Noir
Terroir & Vinificatie
De wijngaard is gelegen op het eilandje Coteau des Rivières. De bodem bestaat uit metamorf gesteente (zandsteenschalie).
De grolleau-druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd in speciale dozen, zodat de druiven niet beschadigd worden. Daarna worden de druiven gedurende 8 tot 10 dagen in hele trossen op klassieke wijze vergist volgens de methode semi-carbonique.
Geur I Smaak
Robijnrood van kleur. Een volfruitige, lichte wijn met tonen van rood fruit en subtiele kruiden op de achtergrond. Delicaat en soepel met een sappige afdronk.
Lekker bij
Licht gekoeld, breed inzetbaar als aperitief, bij charcuterie, gegrild vlees, gebraden kip en heerlijk bij Franse kazen zoals Saint-Nectaire, Morbier, en Camembert.
wijnmaker
Domaine Sauveroy ligt in het hart van de Coteaux du Layon in Saint Lambert du Lattay in de Loire-vallei. Het landgoed, opgericht in 1866, werd in 1947 gekocht door Francis en Donatienne Cailleau. Al snel transformeerde de familie Cailleau Domaine Sauveroy tot een referentie-wijngaard en kelder. Deze passie geven ze door aan hun vijf dochters en drie zonen.
Pascal Cailleau, de jongste van de broers en zussen nam het landgoed in 1984 over. Na een studie wijnbouw en oenologie in de buurt van Saumur en daarna een stage in Bourgondië, verbleef Pascal enige tijd in de Verenigde Staten om zijn kennis te perfectioneren. Sauveroy groeide onder zijn leiding uit van 18 hectare tot 30 hectare. Kwaliteit is wat Pascal Cailleau drijft, of het nu gaat om de benadering van de teelt van zijn wijngaard of om de vinificatie van zijn wijnen die op zijn landgoed worden geproduceerd.
De volgende generatie staat al klaar. Na een studie wijnbouw en oenologie aan ESA Angers, keerde Pascal’s zoon Quentin onlangs terug naar het landgoed om samen met zijn vader de volgende stappen te zetten in de ontwikkeling van dit mooie domein. Duurzaamheid en het behoud van biodiversiteit staan daarbij hoog in het vaandel. In 2022 zijn alle witte wijnen biologisch gecertificeerd en in 2025 geldt dit ook voor alle rode en rosé-wijnen.