Rocca delle Macìe Chianti Classico Riserva
Land I Streek
Italië, Toscane
Druiven
Sangiovese (90%), cabernet sauvignon (5%), colorino (5%)
Vinificatie
Een mediterraan klimaat met droge, warme zomers. De bodems bestaan grotendeels uit kalksteen en zand.
Klassieke vergisting met aansluitend 2 jaar rijping op Franse barriques. Na de assemblage rijpt de wijn nog minimaal 3 maanden op fles.
Geur I Smaak
Krachtige, complexe wijn met een breed geurenpalet van zwarte bes, kers, kruiden, peper en zoete specerijen. De smaak is vol en warm, met elegante tannines en een lange afdronk.
Lekker bij
Gastronomische wijn bij vlees van de grill en uit de braadslee, gerechten met wild en bij harde zoute kazen. Decanteren is aan te bevelen.
wijnmaker
Rocca delle Macìe werd opgericht door Italo Zingarelli, een kleurrijke persoonlijkheid die zijn fortuin had vergaard als bokser en als producent van spaghettiwesterns. Met dat fortuin besloot hij zijn dromen waar te maken en zo kocht hij in 1973 een boerderij uit de veertiende eeuw in het hartje van de Chiantistreek. Daar streek hij met zijn familie neer en beplantte hij zijn eerste wijngaarden. Rocca delle Macìe groeide uit tot een eigenzinnig bedrijf met niet alleen wijngaarden rond Castellina, maar ook in de Maremma. In 1985 nam Italo’s jongste zoon Sergio de leiding over en bouwde hij het domein met veel succes verder uit. Zijn wijnen, uiteraard van sangiovese, maar ook van syrah, chardonnay, vermentino, pinot grigio en trebbiano, krijgen regelmatig hoge perswaarderingen.