Nieuw!

Artikel 8 van 52

Domaine Sauveroy Victoire - Amphore Anjou Villages 2022

€ 15,15 (inclusief btw)

Land I Streek

Frankrijk, Loire

Druiven

Cabernet Franc

Terroir& Vinificatie

De bodem van de wijngaarden bestaat uit leisteen, klei en kwarts.

De druiven worden begin oktober op volle rijpheid geoogst. Na een vergistingsperiode van minimaal 18 dagen, rijpt de wijn 10 maanden in terracotta amforen van 160 liter. Omdat de amforen poreus zijn, vindt er een subtiele zuurstofuitwisseling met de wijn plaats. Het resultaat hiervan is dat de wijn harmonieuzer wordt, en dat tegelijkertijd de fruitigheid blijft bewaard.

Geur I Smaak

Robijnrode kleur. Fruitige en bloemige geur, sappige  en zachte smaak van rood en zwart fruit met afgeronde tannines.

Lekker bij

Breed inzetbaar bij verschillende vleesgerechten en vegetarische (stoof)gerechten.

Hoog gewaardeerd

Victoire Amphore Rouge 2022: De Grote Hamersma 9 (STERWIJN)

Victoire Amphore Rouge 2021: De Grote Hamersma 9-

"Erg leuke, sappige, smakelijke depressievrije cabernet franc. Geen donkere wolken. Geen gefronste wenkbrauwen. Geen geen-land-mee-te-bezeilen-attitude. Opgewekt rood fruit. Bessen, bittere kersen, het karakteristiek zoet-groene van rode gebrande paprika. 

Moppergehalte: laag. Doordrinkfactor: hoog. Trek open die amfora en laat de Victoire kraaien!"

wijnmaker
Domaine Sauveroy ligt in het hart van de Coteaux du Layon in Saint Lambert du Lattay in de Loire-vallei. Het landgoed, opgericht in 1866, werd in 1947 gekocht door Francis en Donatienne Cailleau. Al snel transformeerde de familie Cailleau Domaine Sauveroy tot een referentie-wijngaard en kelder. Deze passie geven ze door aan hun vijf dochters en drie zonen.

Pascal Cailleau, de jongste van de broers en zussen nam het landgoed in 1984 over. Na een studie wijnbouw en oenologie in de buurt van Saumur en daarna een stage in Bourgondië, verbleef Pascal enige tijd in de Verenigde Staten om zijn kennis te perfectioneren. Sauveroy groeide onder zijn leiding uit van 18 hectare tot 30 hectare. Kwaliteit is wat Pascal Cailleau drijft, of het nu gaat om de benadering van de teelt van zijn wijngaard of om de vinificatie van zijn wijnen die op zijn landgoed worden geproduceerd.

De volgende generatie staat al klaar. Na een studie wijnbouw en oenologie aan ESA Angers, keerde Pascal’s zoon Quentin onlangs terug naar het landgoed om samen met zijn vader de volgende stappen te zetten in de ontwikkeling van dit mooie domein. Duurzaamheid en het behoud van biodiversiteit staan daarbij hoog in het vaandel. In 2022 zijn alle witte wijnen biologisch gecertificeerd en in 2025 geldt dit ook voor alle rode en rosé-wijnen.

Overzicht
© 2016 - 2024 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.