Feudo Montoni Grillo della Timpa
Land I Streek
Italië, Sicilië
Druiven
Grillo
Vinificatie
De druiven worden met de hand geplukt en de fermentatie vindt plaats in grote cementen cuves. De wijn rijpt hierna nog 6 maanden sur lie (dode gistcellen).
Geur I Smaak
Strogeel van kleur met groene reflecties. In de geur aroma’s van gele perzik en abrikoos met florale en kruidige tonen. In de smaak frisse zuren, een mooi bittertje, met een lange en zachte afdronk met iets van muskaat tonen.
Lekker bij
Een heerlijke wijn, uitstekend als aperitief en perfect bij mediterrane vis en groentegerechten.
wijnmaker
Feudo Montoni is gevestigd in een authentieke baglio (Siciliaans hof) dat in 1469 in het hart van Sicilië werd gebouwd. De hooggelegen wijngaarden (500-700 m) hebben een natuurlijk geïsoleerde positie waardoor de authentieke druivenrassen bewaard zijn gebleven. Alle druiven komen dus van pre-phylloxera geënte onderstammen. In 1800 kwam Feudo Montoni in het bezit van Rosario Sireci. Rosario herontdekte oude druivenstokken zoals perricone, nero d’avola en catarratto. Generaties later is Feudo Montoni in handen van Fabio Sireci, een nazaat van Rosario die het wijnbedrijf weer van zijn vader Elio heeft overgenomen. De afgelopen 30 jaar heeft Fabio het werk van zijn voorouders verder volbracht en koestert hij de oude wijnstokken en bijzondere druivenrassen. Fabio is betrokken bij elke stap in het productieproces en werkt volledig biodynamisch.