La Tordera Valdobbiadene Prosecco Superiore Spumante Brut 'Brunei'
Land I Streek
Italië, Veneto
Druiven
Glera, bianchetta, verdiso
Vinificatie
Tweede vergisting in kleine stalen afgesloten tanks gedurende een maand. Het totale gehalte aan suiker ligt op ongeveer 5 gram per liter. Het alcoholvolume is 11%.
Geur I Smaak
Levendig en fris met aroma’s van appel, peer, lychee, jasmijn en tijm. De smaak is mooi droog met een fijne mousse.
Lekker bij
Een verrassende combinatie met lichte voorgerechtjes zoals garnalen met munt en limoensap. Ook goed inzetbaar tijdens een lichte lunch.
wijnmaker
In het plaatsje Vidor in de heuvels van Valdobbiadene ligt het domein van La Tordera, waar Beppe Vettoretti in de jaren veertig van de vorige eeuw zijn eerste wijnstokken plantte. Tegenwoordig omvat La Tordera een kleine 50 hectare en staan Beppe’s nazaten Pietro, Gabriella, Renato en Paolo onder de bezielende leiding van Mamma Mirella aan het roer. La Tordera maakt verschillende prosecco’s: de populaire frizzante en verschillende soorten spumante. La Tordera streeft ernaar om prosecco te maken op een zo natuurlijk mogelijke wijze. De wijngaarden liggen dicht bij de kelder. Hierdoor kunnen de druiven vrijwel direct na de oogst worden geperst en is toevoeging van sulfiet niet nodig. Het resultaat: pure, frisse mousserende wijnen.