Artikel 12 van 16

La Tordera Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry 'Serrai'

€ 16,85 (inclusief btw)

Land I Streek

Italië, Veneto

Druiven

Glera, bianchetta, perera, verdiso

Vinificatie

Na de vergisting van de druiven tot stille wijn volgt de tweede vergisting van vier weken in afgesloten tanks waarbij de mousse ontstaat.

Geur I Smaak

Strogele wijn met groene reflecties en een fijne mousse. De geur is fruitig en floraal met peer en lelie en de smaak is fris en fruitig met een mooie balans tussen zoet fruit en zuren.

Lekker bij

Serveer op 8 graden Celsius in een witte wijnglas bij risotto met schaal- en schelpdieren en groene asperges, coquilles omwikkeld met rauwe ham uit de oven of krokant gebakken pancetta met pruimen.

wijnmaker
In het plaatsje Vidor in de heuvels van Valdobbiadene ligt het domein van La Tordera, waar Beppe Vettoretti in de jaren veertig van de vorige eeuw zijn eerste wijnstokken plantte. Tegenwoordig omvat La Tordera een kleine 50 hectare en staan Beppe’s nazaten Pietro, Gabriella, Renato en Paolo onder de bezielende leiding van Mamma Mirella aan het roer. La Tordera maakt verschillende prosecco’s: de populaire frizzante en verschillende soorten spumante. La Tordera streeft ernaar om prosecco te maken op een zo natuurlijk mogelijke wijze. De wijngaarden liggen dicht bij de kelder. Hierdoor kunnen de druiven vrijwel direct na de oogst worden geperst en is toevoeging van sulfiet niet nodig. Het resultaat: pure, frisse mousserende wijnen.

Overzicht
© 2016 - 2024 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.