Joan Sardà Chardonnay
Land I Streek
Spanje, Penedès
Druiven
Chardonnay
Vinificatie
Na de vergisting op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks rijpt de wijn nog een of twee maanden op de gistcellen.
Geur I Smaak
Bleekgele wijn met groene reflecties en een grote aromatische intensiteit. Appel, peer, citrus, mineraliteit en subtiele florale tonen kenmerken deze wijn. De smaak is fris, levendig en gestructureerd met een lange afdronk.
Lekker bij
Lekker bij kabeljauw, schaal- en schelpdieren of visgerechten uit de oven.
wijnmaker
Joan Sardà is kleinschalig wijnhuis in Castellví de la Marca, een stadje in de Alt Penedès vlakbij Barcelona. Masia Olivella is de naam van het familiedomein waar al sinds de zeventiende eeuw wijn gemaakt wordt. De wijngeschiedenis van de familie Sardà gaat terug tot 1927 toen druivenboer Tomàs Sardà Comellas zelf wijn ging maken. Na een succesvol oogstjaar besloot hij de overtollige wijn te verkopen in het nabijgelegen Barcelona. Dankzij hij het zakelijk inzicht van Tomàs werd de basis voor het familiebedrijf gelegd en breidden de volgende generaties zijn traditie verder uit. Tegenwoordig is Joan Sardà een van de meest gerespecteerde wijnbedrijven in de streek. Het wijnhuis is uiteraard gespecialiseerd in Cava, maar ook in stille wijnen van xarel-lo, chardonnay en cabernet sauvignon. Joan Sardà werkt volledig biologisch