Barón de Ley Rosado de Lágrima
Land I Streek
Spanje, Rioja
Druif
Garnacha (Grenache)
Vinificatie
De hele druiven worden samen met de steeltjes zachtjes geperst. Het sap dat afloopt volgens de lágrima- of saignée-methode wordt op lage temperatuur gevinifieerd in betonnen vaten.
Geur I Smaak
Licht koraalroze wijn met complexe aroma's van witte bloesem, rijp rood fruit en balsamico. De smaak is fris, mineralig en sappig met een perfecte balans.
Lekker bij
Heerlijk als aperitief, bij gegrilde vis, een salade met licht gekruide kip, gebakken garnalen in knoflook, couscous met gegrilde groenten en bij Aziatische gerechten.
Hoge waardering
In De Grote Hamersma 2019 beoordeeld met een 8,5.
wijnmaker
Barón de Ley werd in 1985 opgericht door een team van ervaren wijnprofessionals uit Rioja dat een nieuw type wijnhuis wilde opzetten, met een voor de regio geheel nieuwe aanpak. Het voormalige klooster met 90 hectare land bood hun de kans om wijnen te maken van druiven uit eigen wijngaarden. Bijzonder, want in Rioja zijn de meeste wijngaarden nog altijd in handen van druivenboeren die hun druiven aan de wijnhuizen verkopen. Barón de Ley is befaamd om zijn Reserva-wijnen: krachtig, geconcentreerd en complex, maar ook fruitgedomineerd en daardoor aantrekkelijk voor een brede groep wijndrinkers. Met autochtone druiven zoals garnacha, graciano, maturana en garnacha blanca naast tempranillo blijft Barón de Ley trouw aan zijn roots, maar verbreed het de mogelijkheden om nieuwe, onderscheidende wijnen te maken. De wijnen van Barón de Ley zijn 100% Rioja, maar hebben stuk voor stuk een eigentijds karakter.