Château des Jacques Fleurie
Land I Streek
Frankrijk, Beaujolais
Druiven
Gamay
Vinificatie
Een landklimaat met warme zomers en koude winters. De bodems bestaan uit kalk, klei en graniet. Traditionele vinificatie van hele trossen en spontane gisting door van nature aanwezige gistcellen. Na vergisting opvoeding op grote oude houten vaten.
Geur I Smaak
Een fruitige en florale wijn. Een zachte textuur met aroma’s van gerijpt rood fruit en een harmonieuze afdronk.
Lekker bij
Te serveren bij vleesgerechten en verschillende kazen; vooral gerijpte geitenkaas is een aanrader.
wijnmaker
Château des Jacques is gevestigd in een prachtig 17e eeuws herenhuis in Romaneche-Thorins in de cru Moulin-à-Vent. Op de 88 hectaren met granietrijk terroir groeit de gamay waarvan Cyril Chirouze prachtige Cru-wijnen maakt. Niet alleen Moulin-à-Vents met een geweldig bewaarpotentieel, maar ook Morgon, Fleurie, Chénas en zelfs een witte Beaujolais van chardonnay. De druiven worden handmatig geoogst en zorgvuldig geselecteerd. Vervolgens worden de druiven ontsteeld in een speciale machine die iedere druif zorgvuldig van de steeltjes verwijdert. Op die manier wordt voorkomen dat de groene tannines van de steeltjes in de wijn terechtkomen. Château des Jacques was een van de eerste wijnhuizen in de Beaujolais die deze techniek toepaste. Net als in de Bourgogne is het terroir van de Beaujolais leidend en worden de wijnen zo natuurlijk mogelijk gevinifiëerd.