Maison les Alexandrins Crozes Hermitage Rouge
Land I Streek
Frankrijk, Rhône
Druiven
Syrah
Vinificatie
Een continentaal klimaat met relatief droge, warme zomers. De bodems bestaan uit een dikke laag keien, bedekt met löss.
Na de oogst worden de druiven koel ingeweekt en kan de vergisting beginnen. Dan volgt tien maanden houtrijping in eikenhouten vaten en aansluitend nog eens een half jaar in RVS.
Geur I Smaak
Fris en geconcentreerd met aroma's van rood fruit, bosbessen, viooltjes, bramen, een pepertje en aangename tannines.
Lekker bij
Te serveren bij kruidige vleesgerechten en wild, op een temperatuur tussen 15°C en 18 °C.
wijnmaker
Maison Les Alexandrins is ontstaan door een samenwerkingsverband tussen drie belangrijke wijnpersonages uit de noordelijk Rhône. De eerste is Nicolas Jaboulet, die de zesde generatie in een wijnmakersfamilie uit 1834 in Tain l’Hermitage vertegenwoordigt. De tweede is Guillaume Sorrel, zoon van Marc Sorrel van Domaine Sorrel in Hermitage. En tenslotte Alexandro Caso, een terroir-specialist van het noordelijke Rhône-gebied. De drie heren kwamen in 2012 bij elkaar om kennis uit te wisselen en gezamenlijk een perceel in Croze Hermitage te bewerken. Uiteindelijk resulteerde dit in de oprichting van Maison Les Alexandrins, de natuurlijke evolutie van het voormalige Maison Nicolas Perrin. De wijnen van Maison Les Alexandrins vormen een prachtige expressie van het werk dat op dit wijnhuis wordt gedaan. Maison Les Alexandrins heeft een modernere aanpak, een meer eigentijdse stijl een een gevarieerder palet van wijnen afkomstig van uitzonderlijke terroirs in de noordelijke Rhône.