Artikel 70 van 112

Luigi Einaudi Dolcetto di Dogliani

€ 19,05 (inclusief btw)

Land I Streek

Italië, Piemonte

Druiven

Dolcetto

Vinificatie

De wijngaarden San Luigi, San Giacomo en Madonna delle Grazie liggen rond Dogliani op 350 meter hoogte en zijn gericht op het zuiden, zuidwesten en zuidoosten. De bodems bestaan uit kalksteen, klei en mergel. 

De druiven worden op 28°C vergist in roestvrijstalen tanks. Na ca. 5 dagen laat men het sap aflopen, begint de malolactische gisting en rijpt de wijn verder op RVS. Tegen de zomer wordt de wijn gebotteld.

Geur I Smaak

Robijnrode, iets paarse wijn met rijke aroma’s van rood fruit, een mooie droge smaak, verfijnde zuren en in zowel geur als smaak het kenmerkende amandelbittertje.

Lekker bij

Ideaal als begeleider van charcuterie, salades met koud vlees, gevogelte, pasta’s, pizza en niet te sterke kazen. 

wijnmaker
Poderi Einaudi werd opgericht door Luigi Einaudi, econoom, journalist en na WO II de eerste president van Italië. Sinds 1990 is het wijnbedrijf in handen van zijn achterkleinzoon Matteo Sardagna, die het bedrijf op zijn beurt weer van zijn moeder Paola heeft overgenomen. De stelregel bij de keuze van wijngaarden is bij Einaudi dat ‘a great wine can only come from a great vineyard and great terroir’. De cru's San Luigi in Dogliani en Cannubi, Terlo en Bussia in Barolo spreken wat dat betreft tot ieders verbeelding. Sinds Matteo de leiding heeft, zijn er flinke stappen gemaakt in het wijnbedrijf. Een nieuwe kelder met beproefde vinificatiematerialen in een een nieuw jasje zoals terra cotta amfora's, nieuwe wijngaarden in Barolo en een biologische bewerking van de wijngaarden zijn maar enkele voorbeelden. Poderi Einaudi is een dynamisch wijnhuis dat de eigenschappen van het veelzijdige terroir in Dogliani en Barolo op zowel klassieke als moderne wijze tot uitdrukking wil brengen.

Overzicht
© 2016 - 2024 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.