Château des Jacques Moulin-à-Vent
Land I Streek
Frankrijk, Beaujolais
Druiven
Gamay
Vinificatie
Een landklimaat met warme zomers en koude winters, met voornamelijk granieten grondsoorten.
De druiven worden na de oogst gedeeltelijk ontsteeld en op RVS vaten gefermenteerd. Daarna volgt een houtlagering van 6 maanden.
Geur I Smaak
Een wijn met een rijk fruitig bouquet, een pittige structuur en een uitzonderlijk lange afdronk.
Lekker bij
Te serveren bij diverse koude en warme vleesgerechten.
wijnmaker
Château des Jacques is gevestigd in een prachtig 17e eeuws herenhuis in Romaneche-Thorins in de cru Moulin-à-Vent. Op de 88 hectaren met granietrijk terroir groeit de gamay waarvan Cyril Chirouze prachtige Cru-wijnen maakt. Niet alleen Moulin-à-Vents met een geweldig bewaarpotentieel, maar ook Morgon, Fleurie, Chénas en zelfs een witte Beaujolais van chardonnay. De druiven worden handmatig geoogst en zorgvuldig geselecteerd. Vervolgens worden de druiven ontsteeld in een speciale machine die iedere druif zorgvuldig van de steeltjes verwijdert. Op die manier wordt voorkomen dat de groene tannines van de steeltjes in de wijn terechtkomen. Château des Jacques was een van de eerste wijnhuizen in de Beaujolais die deze techniek toepaste. Net als in de Bourgogne is het terroir van de Beaujolais leidend en worden de wijnen zo natuurlijk mogelijk gevinifiëerd.