Joan Sardà Blanc Mariner
Land I Streek
Spanje, Penedès
Druiven
Xarel-lo (85%). Chardonnay (15%)
Vinificatie
De druiven worden bij optimale rijpheid geoogst en per soort koud ingeweekt en vergist in roestvrijstalen tanks. Na de vergisting worden beide wijnen geblend.
Geur I Smaak
Bleekgele wijn met groene nuances. De geur is intens met aroma's van wit fruit zoals appel en peer, florale tonen en een ondertoon van specerijen. De smaak is zacht en aromatisch met levendige zuren en een lange afdronk.
Lekker bij
Goede combinatie met (gerechten met) blauwe kaas, schaal- en schelpdieren, paella, pasta of risotto met zeevruchten en gegrilde vis.
wijnmaker
Joan Sardà is kleinschalig wijnhuis in Castellví de la Marca, een stadje in de Alt Penedès vlakbij Barcelona. Masia Olivella is de naam van het familiedomein waar al sinds de zeventiende eeuw wijn gemaakt wordt. De wijngeschiedenis van de familie Sardà gaat terug tot 1927 toen druivenboer Tomàs Sardà Comellas zelf wijn ging maken. Na een succesvol oogstjaar besloot hij de overtollige wijn te verkopen in het nabijgelegen Barcelona. Dankzij hij het zakelijk inzicht van Tomàs werd de basis voor het familiebedrijf gelegd en breidden de volgende generaties zijn traditie verder uit. Tegenwoordig is Joan Sardà een van de meest gerespecteerde wijnbedrijven in de streek. Het wijnhuis is uiteraard gespecialiseerd in Cava, maar ook in stille wijnen van xarel-lo, chardonnay en cabernet sauvignon. Joan Sardà werkt volledig biologisch