Jérémie Huchet Chapeau Rouge
Land I Streek
Frankrijk, Loire
Druiven
Pinot Noir, Gamay
Vinificatie
De vinificatie vindt plaats op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks.
Geur I Smaak
Soepel, fris en fruitig met een kersenrode kleur en aroma's van rijp rood fruit. De smaak is licht en heerlijk sappig met soepele tannines.
Lekker bij
Serveer licht gekoeld bij charcuterie, raclette, gevogelte, gegrilde tonijn of zwaardvis en diverse groentegerechten.
Wijnmaker
Jérémie Huchet nam in 2001 familiedomein Château-Thébaud over van zijn vader Yves, een gewaardeerde wijnbouwer in het westelijke deel van de Loire. In de loop der jaren heeft Jérémie zijn domein uitgebreid tot zo’n 57 hectare. In de kelders van een prachtig oud klooster wordt het voornaamste vinificatie-werk gedaan. Alle wijngaarden zijn sinds 2001 gecertificeerd als duurzame landbouw, maar al jaren daarvoor was Huchet gestopt met het gebruik van niet-natuurlijke middelen. Het wijnbedrijf heeft zich volledig toegelegd op de productie van Muscadet-wijnen, gemaakt van melon de Bourgogne. Deze druif is goed in staat om het specifieke terroir van een bepaalde plek volledig uit te dragen. Huchet werkt met verschillende percelen op verschillende terroirs. Per cuvée zijn locatie, de grond en ondergrond zeer bepalend. In alle gevallen is de invloed van de Atlantische Oceaan en de Loire groot.