Château des Jacques Morgon
Land I Streek
Frankrijk, Beaujolais,
Druiven
Gamay
Vinificatie
Een landklimaat met warme zomers en koude winters. De bodem bestaat uit graniet met sporen van vulkanisch basalt. De wijn is vergist op RVS en heeft daarna enige tijd rijping op eikenhouten fusten ondergaan.
Geur I Smaak
Complex en robuust met kersen, aalbessen en vanille
Lekker bij
Morgon houdt van licht wild.
wijnmaker
Château des Jacques is gevestigd in een prachtig 17e eeuws herenhuis in Romaneche-Thorins in de cru Moulin-à-Vent. Op de 88 hectaren met granietrijk terroir groeit de gamay waarvan Cyril Chirouze prachtige Cru-wijnen maakt. Niet alleen Moulin-à-Vents met een geweldig bewaarpotentieel, maar ook Morgon, Fleurie, Chénas en zelfs een witte Beaujolais van chardonnay. De druiven worden handmatig geoogst en zorgvuldig geselecteerd. Vervolgens worden de druiven ontsteeld in een speciale machine die iedere druif zorgvuldig van de steeltjes verwijdert. Op die manier wordt voorkomen dat de groene tannines van de steeltjes in de wijn terechtkomen. Château des Jacques was een van de eerste wijnhuizen in de Beaujolais die deze techniek toepaste. Net als in de Bourgogne is het terroir van de Beaujolais leidend en worden de wijnen zo natuurlijk mogelijk gevinifiëerd.