Vignamato Marche Rosso Campalliano
Land I Streek
Italië, Marken
Druiven
Montepulciano (70%), Sangiovese (30%)
Vinificatie
De handmatig geoogste druiven worden vergist in kleine roestvrijstalen tanks. Daarna rijpt de wijn 12 tot 14 maanden in barriques en aansluitend nog 6 maanden op fles.
Geur I Smaak
Diep robijnrode wijn met granaatkleurige reflecties. De geur is breed en elegant met aroma’s van rode bessen en specerijen. Harmonische wijn met een gulle smaak, verfijnde tannines en een fluweelzachte textuur.
Lekker bij
Fantastisch bij stevige vleesgerechten, wild en oude kazen.
wijnmaker
In centraal Italië, aan de oostzijde van de Apennijnen, ligt De Marken. Een ongerept gebied met diepe valleien en glooiende heuvels, dat lange tijd vrij geïsoleerd heeft gelegen van het bruisende westen van het land. Na Piëmonte en Toscane wordt deze regio langzamerhand echter meer en meer ontdekt door het toerisme, en als gevolg daarvan winnen de heerlijk lichtvoetige wijnen uit De Marken aan populariteit, met de bekende Verdicchio dei Castelli di Jesi voorop. In de vroege jaren vijftig van de vorige eeuw kocht wijnliefhebber Ceci Amato met zijn vrouw Maria een klein stuk grond in San Paolo di Jesi. Zestig jaar later is Vignamato nog steeds een familiebedrijf waaraan de Amato’s - inmiddels de derde generatie- met overgave werken aan de hoogste kwaliteit. Ze maken daarbij gebruik van de modernste middelen, zonder hun historie uit het oog te verliezen. De familie Amato bezit 16 hectare wijngaarden in de gemeenten San Paolo di Jesi, Staffolo en Cupramontana.