Tenuta Sant’Antonio Valpolicella Ripasso Monti Garbi Magnum (1,5 l)
Land I Streek
Italië, Veneto
Druif
Corvina, Rondinella, Croatina, Oseleta
Vinificatie
Een deel van wijn krijgt een tweede gisting op de most die is overgebleven na de productie van Amarone. Aangezien de achtergebleven schillen nog doordrenkt zijn met veel smaak krijgt ook de Ripasso iets vollere aroma's, meer structuur en karakter.
Geur I Smaak
Robijn kersenrood van kleur met stevige aroma's van rijpe rode vruchten. Wijn met een bescheiden houttoets, verfijnde kruidigheid en een mooie lengte.
Lekker bij
Deze Valpolicella een geweldige begeleider van pasta's en niet te zwaar bereide vleesgerechten en hardere kaassoorten.
wijnmaker
De vier broers Castagnedi (Armando, Paolo, Tiziano en Massimo) kregen de liefde voor wijn van huis uit mee in het gebied ten oosten van het Gardameer. In eerste instantie werkten zij jaren als technisch adviseurs door heel Italië om in 1989 hun krachten te bundelen en 30 hectaren te kopen ten noordoosten van de stad Verona. Samen met het land van hun vader beslaat Tenuta Sant’Antonio momenteel 50 hectare op zeer kalkrijke heuvels tussen de Illasi- en Mezzanevallei. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 120 tot 320 meter en zijn aangeplant met de blauwe druiven corvinone, corvina, rondinella en cabernet sauvignon en de witte garganega, trebbiano di Soave en chardonnay. Hiervan produceren ze onder andere Amarone, Valpolicella en Soave.