Maison Barboulot Pinot Noir
Land I Streek
Frankrijk, Languedoc
Druiven
Pinot Noir
Vinificatie
De druiven worden iets eerder geoogst, om de frisheid en aroma's te behouden. De vergisting vindt plaats op lage temperatuur. Na de vergisting weken de druiven nog 10 dagen op haar schillen.
Geur I Smaak
Helder granaatrode wijn met frisse aroma's van kersen en framboos, subtiel vanille en peper. De smaak is zacht en elegant met opnieuw rood fruit en vanille.
Lekker bij
De wijn is licht en elegant en vraagt om niet te zware gerechten. Denk aan kalfs- of varkensvlees of gebraden of geroosterd gevogelte. Qua kazen zijn witte zachte kazen vaak een goede combinatie.
wijnmaker
De wijnmakers van Maison Barboulet zijn actief binnen de IGP Pays d'Oc. Deze gebieden strekken zich uit binnen de beroemde Languedoc. De veelzijdigheid aan terroirs biedt mogelijkheid tot de productie van een grote diversiteit aan druiven en typen wijnen. Maison Barboulot maakt jonge, fruitige en toegankelijke wijnen. Hoewel de Languedoc hete zomers kent, zorgen de aanwezigheid van de Middellandse Zee en meer zuidelijk de Pyreneeën voor de nodige verkoeling van de wijngaarden. Mede hierdoor behouden de wijnen hun frisse zuren en fruitige aroma's. Zeker voor pinot noir is dit van essentieel belang.