Artikel 7 van 21

Giovanni Almondo ‘Fosso della Rosa’ Brachetto del Roero

€ 16,05 (inclusief btw)

Land I Streek

Italië, Piemonte

Druiven

Moscato rosa

Vinificatie

De druiven ondergaan een koude schilinweking van 3 dagen en worden vervolgens op lage temperatuur vergist in afgesloten tanks van roestvrijstaal. Als de vergisting bij 5% stopt, rijpt de wijn op 14 graden Celsius in de afgesloten tanks.

Geur I Smaak

Lichtrode, friszoete en stuivende wijn met een zachte bubbel en uitgesproken fruitige en bloemige aroma’s van aardbeien, frambozen, rozenblaadjes en geranium. De wijn heeft een uiterst bescheiden alcoholpercentage van 5%.

Lekker bij

Serveer op een temperatuur van 8°Celsius als aperitief – op het terras! – en bij niet te zware desserts met rood fruit zoals aardbeiensoep, frambozensorbet of een taart met rood fruit.

wijnmaker
Het Piemontese wijnhuis Giovanni Almondo is een echt familiebedrijf. Tot begin jaren ’80 van de vorige eeuw verbouwde Giovanni er voornamelijk fruit, waaronder druiven, maar die verkocht hij. Van slechts een kleine hoeveelheid maakte hij zelf wijn. Zoon Domenico bracht daar in 1980 verandering in. Als pas afgestudeerde landbouwwetenschapper besloot hij om wijn te gaan maken van arneis, nebbiolo en barbera en die zelf te bottelen. Het bedrijf groeide onder zijn leiding zowel letterlijk als figuurlijk en in 1984 werden de eerste flessen geëxporteerd. Tegenwoordig omvat het domein 15 hectare en is de jaarlijkse productie 90.000 flessen, waarvan het overgrote deel arneis. Maar ook nebbiolo neemt een belangrijke rol in de wijnproductie in. De gemeente Montà, waar het wijnhuis is gevestigd, is de enige gemeente in Langhe en Roero dat een terroir heeft dat zowel geschikt is voor arneis als voor nebbiolo.

Overzicht
© 2016 - 2024 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.