J. Lohr Winery Cypress Zinfandel
Land I Streek
USA, Californië
Druiven
Zinfandel (78%), Alicante Bouschet (15%), Petite Sirah (7%)
Vinificatie
De druiven van alle percelen worden apart vergist. De uiteindelijke blend rijpt in vaten van Frans eikenhout.
Geur I Smaak
Dieprode wijn met aroma’s van rijpe kers en framboos, en getoaste tonen van cacao en kruidnagel. De smaak is fruitig en zacht met frisse zuren in de afdronk.
Lekker bij
Veelzijdig inzetbaar. Onder andere bij Italiaanse klassiekers zoals lasagne, pizza uit de houtoven en gegrild rood vlees.
wijnmaker
De geschiedenis van de wijnbouw in de Verenigde Staten is eigenlijk zeer recent. De oudste wijnmakerij van het Noordoosten, de Brotherhood Winery in de vallei van de rivier de Hudson, dateert van 1839. In het zuidwesten waren het de Franciscaner monniken die de eerste druiven introduceerden vanuit Mexico. In het begin werkte men met hybride druivenrassen, maar met de grootschalige introductie van vinis vinifera ging de kwaliteit enorm vooruit. Vanaf de jaren ‘70 van de vorige eeuw kwam ook internationaal het grote succes. J. Lohr is een typisch voorbeeld van een Californische wijnmaker: met een open oog voor de behoeften van de markt en tegelijkertijd de ambitie om de beste te zijn.