Mistinguett Cava Brut Bio Organic
Land I Streek
Spanje, Penedès
Druiven
macabeo, parellada en xarel-lo
Vinificatie
De druiven worden gedeeltelijk handmatig en machinaal geoogst. De wijn wordt gevinifiëerd volgens de méthode traditionelle en de tweede gisting vindt plaats op fles waarna de jonge wijn nog 12-14 maanden rijpt op z’n gistcellen.
Geur I Smaak
Een licht strogele wijn met een levendige mousse. In de neus aroma’s van rijpe appel en peer met heerlijke ondertonen van brioche. Fris en verteerbaar met een lange opwekkende afdronk.
Lekker bij
Te serveren als aperitief: verrukkelijk!
wijnmaker
Penedès is een wijngebied in Catalunya dat wereldberoemd is geworden om zijn Cava. Witte Cava wordt gemaakt van lokale druiven zoals macabeo, parellada en xarel-lo, vaak aangevuld met chardonnay. Mistinguett maakt meerdere soorten Cava en wil een eerbetoon zijn aan alle vrouwen die dagelijks hard werken om hun dromen waar te maken. Mistinguett is dan ook vernoemd naar de beroemde Franse actrice en zangeres Mistinguett, die leefde tussen 1875 en 1956. Mistinguett - een pseudoniem voor Jeanne Florentine Bourgeois - was destijds de best betaalde vrouwelijke entertainer ter wereld.