Hamersma 8,5

Artikel 14 van 15

Tenuta Spinelli Mèroe Metodo Classico Pecorino

€ 19,95 (inclusief btw)

Land I Streek

Italië, Marken

Druiven

Pecorino

Vinificatie

De pecorino druif werd in de jaren 80 van de vorige eeuw toevallig herontdekt. Men dacht lange tijd dat de druif was uitgestorven. De Pecorino dankt haar naam aan de schapen van Italiaanse boeren, die de druif als lekkernij beschouwden (Pecora staat voor schapen in het Italiaans). Nu is dit autochtone witte druivenras bezig aan een opmars en wordt weer aangpelant in de Abruzzen en de Marken.

Na de handmatige oogst worden de druiven gekneusd en zacht geperst. De fermentatie vindt plaats in stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. In het voorjaar wordt de likeur de tirage toegevoegd aan de basiswijn en wordt de wijn gebotteld. De flessen worden horizontaal bewaard bij een constante temperatuur in een kelder voor minstens 24 maanden. Daarna worden de flessen in een hoek van 45 ° geplaatst, met de kroonkurk naar beneden gericht. Na de verwijdering van het depot wordt het vloeistofniveau aangevuld met likeur d'expédition. Uiteindelijk wordt de wijn kurk geplaatst en rust de wijn een paar maanden alvorens te worden verkocht.

Geur I Smaak

Deze wijn heeft een strogele kleur en een fijne, aanhoudende mousse. Intense aroma's, van bloemen en grapefruit, gist en brioche. De smaak is elegant, fris, en met goede zuren.

Lekker bij

Bijzonder lekker als aperitief maar ook heerlijk bij de maaltijd bij allerhande verfijnde gerechtjes.

Hoog gewaardeerd

Méroe 2015: De Grote Hamersma: 8,5

"Pecorino. Die druif kom je toch niet vaak in mousserende staat tegen. Maar bij Spinelli hebben ze 'm tot belletjes weten te verleiden. En met succes. 'Van 'vergeten druif' gepromoveerd tot vino spumante. Niks met koolzuur volgespoten zoals ze budgetbroertje prosecco maar keurig en kalm zijn tweede vergisting op fles afgewacht. Levert eerst een wat bruuske mousse op maar dan volgt er al snel kalmte en een geruststellende droogheid bovendien. Krakend wit fruit, rijpe appel, fijne bitters, een amandelaanzet en mooie zuren. Extra speciaal: op acaciahouten vaatjes gerijpt. Kun je van voornoemde prosecco ook niet zeggen: die wordt liefdeloos in een enorme roestvrijstalen container geduwd en mag er pas uit als de supermarkt losgeld heeft betaald. "

Overzicht
© 2016 - 2024 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.