Tenuta Sant'Antonio Valpolicella Nanfrè
Land I Streek
Italië, Veneto
Druif
Corvina (70%), Rondinella (30%)
Vinificatie
Het resultaat na strenge selectie zijn goed gestructureerde en geconcentreerde vruchten die na handmatige oogst voorzichtig worden overgebracht voor inweking bij 12 tot 14 graden Celsius. Dit proces gaat geruisloos over in een 10 daagse fermentatie op roestvrijstalen tanks, gevolgd door de persing voor meer kleur en complexe looizuren.
Geur I Smaak
Deze robijnrood gekleurde wijn met aroma’s van o.a. kersen en amandelen is soepel in het glas en heeft mooie zachte tannines.
Lekker bij
Te serveren bij lichte vleesgerechten en milde kazen.
wijnmaker
De vier broers Castagnedi (Armando, Paolo, Tiziano en Massimo) kregen de liefde voor wijn van huis uit mee in het gebied ten oosten van het Gardameer. In eerste instantie werkten zij jaren als technisch adviseurs door heel Italië om in 1989 hun krachten te bundelen en 30 hectaren te kopen ten noordoosten van de stad Verona. Samen met het land van hun vader beslaat Tenuta Sant’Antonio momenteel 50 hectare op zeer kalkrijke heuvels tussen de Illasi- en Mezzanevallei. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 120 tot 320 meter en zijn aangeplant met de blauwe druiven corvinone, corvina, rondinella en cabernet sauvignon en de witte garganega, trebbiano di Soave en chardonnay. Hiervan produceren ze onder andere Amarone, Valpolicella en Soave.