Bodega de Moya Justina Bobal
Land I Streek
Spanje, Valencia
Druif
Bobal
Vinificatie
De vergisting vindt plaats in betonnen tanks en duurt 21 tot 30 dagen. Daarna volgt een rijping van 4 maanden in eikenhouten vaten.
De druiven worden biologisch geteeld, maar De Moya is niet gecertificeerd.
Geur I Smaak
Kersenrode wijn met aroma’s van rijp rood fruit waaronder kers en aardbei, toast, kruiden en een verfijnde mineraliteit. Medium bodied met een ronde smaak en zachte tannines.
Lekker bij
Serveer licht gekoeld bij gevogelte, rijke pasta’s, pizza uit de houtoven, tapas en vlees van de BBQ.
wijnmaker
De Moya is een familiebedrijf dat werd opgericht door Yves en Sophie Laurijssens. De familie komt oorspronkelijk uit België en staat daar bekend om haar expertise op het gebied van succesvolle “turnarounds”: verlieslijdende bedrijven weer winstgevend te maken. Out-of-the-box-denken is daarbij onontbeerlijk. En dat, samen met hun bourgondische instelling, is nu precies wat de familie er uiteindelijk toe gebracht heeft om in het landschap rond Valencia een wijnbedrijf te starten en daar wijnen te gaan maken van lokale druiven. Bobal en monastrell voor rood en merseguera voor wit. Met De Moya willen Yves en Sophie wijnen maken die de tradities van de streek en daarnaast efficiency en moderne vinificatietechnieken in zich verenigen. Het terroir van de oude wijngaarden geeft complexe en spannende wijnen.