Gaja Sito Moresco
Land I Streek
Italië, Piemonte
Druif
Nebbiolo, Merlot, Cabernet Sauvignon
Vinificatie
De druiven vergisten apart van elkaar in roestvrijstalen vaten. Dit proces duurt 3 weken. Na de malolactische gisting worden de wijnen gemengd en rijpt de uiteindelijke wijn 12 maanden in eikenhouten vaten.
Geur I Smaak
Puur en verfijnd met witte peper, bloemen en wilde kruiden. In de smaak sappige rode kers en moerbei, ondersteund door evenwichtige zuren en zijdezachte, maar frisse tannines. De afdronk is bijzonder lang.
Lekker bij
Uitstekend bij vleesgerechten of bij belegen kazen.
wijnmaker
De iconische wijnmaker Angelo Gaja (1940) zette eigenhandig Piemonte op de internationale wijnkaart. Naast de wijngaarden in Piemonte bezit Gaja ook wijngaarden in Toscane, waaronder Ca’Marcanda in Bolgheri. In 1996 kocht Gaja Ca’Marcanda (60 ha) aan en gaf het de huidige naam, een verwijzing naar de eindeloze reeks onderhandelingen die hij voerde om het domein in bezit te krijgen. Hij rooide een groot gedeelte van de sangiovese-stokken en herplantte deze met Franse variëteiten zoals merlot, cabernet en syrah. De Super Tuscan was geboren! Promis is de jonge-stokken-wijn van Ca’Marcanda en Magari is de wijn met een groter potentieel. Het vlaggenschip van het domein is de Camarcanda. Vistamare is een eigenzinnige witte wijn van vermentino en viognier.