Tenuta Sant'Antonio Amarone della Valpolicella Selezione
Land I Streek
Italië, Veneto
Druif
Corvina (70%), Rondinella (20%), Croatina (5%), Oseleta (5%)
Vinificatie
De druiventrossen worden te drogen gelegd voor 3 maanden (appassimento). Dan worden ze geperst en vergist, wat soms wel 30 dagen duurt. De wijn rijpt 24 maanden in eikenhouten vaten van 350 liter, waarna een flesrijping volgt van een half jaar.
Geur I Smaak
De ondoorzichtige robijnrode Amarone heeft een overweldigend parfum van gerijpt fruit, drop, verse groene kruiden en zwarte peper. De tannines zijn zwoel en zoet, maar de wijn is toch harmonieus met aangename zuren.
Lekker bij
Te serveren bij gerechten met truffel, wild, gevogelte, rood vlees en gerijpte kazen. Ook een bijzondere combinatie met chocolade of geroosterde kastanjes.
wijnmaker
De vier broers Castagnedi (Armando, Paolo, Tiziano en Massimo) kregen de liefde voor wijn van huis uit mee in het gebied ten oosten van het Gardameer. In eerste instantie werkten zij jaren als technisch adviseurs door heel Italië om in 1989 hun krachten te bundelen en 30 hectaren te kopen ten noordoosten van de stad Verona. Samen met het land van hun vader beslaat Tenuta Sant’Antonio momenteel 50 hectare op zeer kalkrijke heuvels tussen de Illasi- en Mezzanevallei. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 120 tot 320 meter en zijn aangeplant met de blauwe druiven corvinone, corvina, rondinella en cabernet sauvignon en de witte garganega, trebbiano di Soave en chardonnay. Hiervan produceren ze onder andere Amarone, Valpolicella en Soave.