Simonsig Cabernet-Sauvignon/Shiraz
Land I Streek
Zuid-Afrika, Stellenbosch
Druiven
Cabernet Sauvignon & shiraz
Vinificatie
Nadat de druiven geplukt zijn, vindt vergisting plaats op RVS cuves. De wijn krijgt geen houtlagering.
Geur I Smaak
De cabernet zorgt voor een romige en vlezige structuur met zwarte bessenaroma's terwijl shiraz de wijn roodfruitig en sappig maakt.
Lekker bij
Lichtere bereidingen van vlees combineren moeiteloos met deze wijn.
Hoge waardering
In De Grote Hamersma 2017 beoordeeld met een 7,5.
wijnmaker
Bedenk dat broers François en Johan Malan de tiende generatie wijnmakers in de familie vormen en je durft Zuid-Afrika nog nauwelijks een nieuwe wereldwijnland te noemen. Gezichtsbepalend werd het bedrijf eind jaren tachtig met ‘pater familias’ Frans, die als een van de eerste wijnboeren zelf ging bottelen en nieuwe druivenrassen en keldertechnieken introduceerde. Ook bracht Simonsig als eerste wijnhuis een vonkelwijn op de markt, het ZuidAfrikaanse antwoord op champagne. Simonsig profiteert van de verscheidenheid aan terroirs en microklimaten van Stellenbosch en verbouwt op meer dan 200 hectare een scala aan druivenrassen. Daarvan maakt het huis zowel varietal wijnen als intrigerende blends, zoals de Cape-blend met een hoofdrol voor pinotage en een Rhône-blend.