Quinta de Cabriz Branco
Land I Streek
Portugal, Dão
Druiven
Encruzado, bical, malvasia & cerceal
Vinificatie
Nadat de trossen zijn ontsteeld wordt direct licht geperst en kan een klimaat gecontroleerde vergisting aanvangen in de roestvrijstalen tienduizendlitertanks. Na de stabilisatie is de wijn klaar om gebotteld te worden.
Geur I Smaak
De wijn is zacht kruidig, fris aromatisch en verrassend levendig. Aroma’s van citrus, appel zijn duidelijk waarneembaar naast de geur van venkel en bloesem.
Lekker bij
Te serveren als aperitief, bij lichte voorgerechten of met zachte kazen. Ook zeer geschikt bij diverse visgerechten zoals gegrilde dorade.
wijnmaker
De huidige generatie Portugese wijnproducenten is ambitieus en timmert flink aan de weg. Ze houdt de tradities in ere, maar omarmt óók vernieuwing. De Portugese wijnbouw is continu in ontwikkeling en de mogelijkheden blijken onbegrensd. Zo worden rode wijnen steeds fruitiger en verteerbaarder en verschijnen er ook steeds meer frisse witte wijnen op de markt. De combinatie van inheemse druivenrassen met de nieuwste technieken en internationale kennis levert eigenzinnige kwaliteitswijnen op. Niet voor niets worden ze in toenemende mate ontdekt door wijnliefhebbers die op zoek zijn naar moderne wijnen met een geheel eigen karakter. Cabriz maakt dit soort wijnen inmiddels al bijna dertig jaar en was in de in de jaren negentig een van de belangrijkste pioniers in de Dão. In de glooiende heuvels aan de gelijknamige rivier bouwde Cabriz onlangs een gloednieuwe winery die van alle moderne technieken voorzien is.