Barón de Ley Rosado
Land I Streek
Spanje, Rioja
Druiven
Tempranillo
Vinificatie
Nadat de rijpe tempranillo met de hand is geplukt gaan de ontsteelde vruchtjes na een tweede handmatige selectie voor schil-inweking gedurende acht uur op gekoelde tanks. Vervolgens gaat het sap voor alcoholische gisting op roestvrijstaal.
Geur I Smaak
De rosado van Barón de Ley geurt intens en smaakt elegant naar eerlijk rood fruit: rode bessen, aardbei en framboos.
Lekker bij
Een prachtig aperitief of een ideale begeleider van lichte gerechtjes.
Hoge waardering
In De Grote Hamersma 2018 beoordeeld met een 8.
wijnmaker
Drie succesvolle wijnproducenten in Rioja besloten in 1985 een nieuw wijnhuis op te richten. Zij kochten een voormalig klooster met omringend land en een wijnkelder, waar de Benedictijner monniken al kort na de Middeleeuwen hun wijn maakten. Een Single Estate bodega zou het worden, met druiven van eigen wijngaarden, een uniek concept in Rioja, waar meer dan 90% van de wijnmakers afhankelijk was van lokale druiventelers. Tegenwoordig behoort Barón de Ley met meer dan 750 hectare eigen wijngaarden tot de succesvolste wijnbedrijven van Spanje. Baron de Ley combineert traditionele met moderne technieken en maakt wijnen die door hun rijping op Amerikaans eikenhout onmiskenbaar Spaans van karakter zijn, maar tegelijkertijd boordevol fruit zitten. Dat is misschien wel het geheim van hun grote succes.