Elsa Bianchi Torrontés
Land I Streek
Argentinië, Mendoza
Druif
Torrontés
Vinificatie
De handmatig geoogste druiven worden gekneusd waarna een deel van het sap afloopt. Vervolgens worden ze geperst en vergist het sap in roestvrijstalen tanks op lage temperatuur.
Geur I Smaak
Aromatische, knisperfrisse wijn met een heldere bleekgele kleur. In de geur grapefruit, oranjebloesem, appel en specerijen. Ook in de smaak komen deze aroma’s terug en de afdronk is uitermate puur en verfrissend.
Lekker bij
Serveer bij romige soepen zoals een bisque, bij kreeft, langoustines of bij aromatische en pittige (Aziatische) gerechten zoals Thaise roerbakschotels met inktvis, knoflook, rode pepers en Thaise basilicum.
wijnmaker
In 1910 emigreerde Don Valentín Bianchi vanuit Italië naar Argentinië. Als harde werker pakte hij alles aan wat op zijn weg kwam. Hij was administratief medewerker bij het Staatsspoor en boekhouder bij verschillende ondernemingen. Met dezelfde inzet richtte Valentín in 1928 een wijnhuis op en kocht hij El Chiche, een kleine wijngaard met kelder. Een droom ging in vervulling: goede wijn maken van eigen druiven, deels afkomstig uit zijn geboorteland Italië. Met dezelfde passie leiden nu zijn kinderen en kleinkinderen het familiebedrijf. Met veel succes maken zij wijnen van de Argentijnse malbec en torrontés en van internationale druiven. Vandaag de dag beschikt de bodega over zo'n 170 hectare aan wijngaarden en export hun wijnen naar meer dan veertig landen in de wereld.