Viu Manent Cabernet Sauvignon Reserva
Land I Streek
Chili, Colchagua
Druif
Cabernet Sauvignon
Vinificatie
De ontsteelde en gekneusde druiven worden vergist op max 30 graden Celsius in roestvrijstalen tanks. Circa 20% rijpt vervolgens op 6 maanden op gebruikte Franse eikenhouten vaten, de rest op RVS.
Geur I Smaak
Een expressieve wijn met aroma's van zwarte bessen, munt en paprika.
Lekker bij
Heerlijk bij niet te zwaar bereide vleesgerechten, rijke pasta’s, vegetarische gerechten met bijvoorbeeld paddenstoelen en romige kazen.
wijnmaker
In 1935 begon de Catalaanse immigrant Miguel Viu-Garcia met zijn zoons Augustín en Miguel Viu-Manent een wijnhandeltje in Santiago de Chile. Op de lokale markt verkochten ze wijn onder hun eigen naam: Vinos Viu. In 1966 ging zoon Miguel zelf wijn maken. Hij kocht een hacienda in Colchagua Valley die tot dan toe zijn voornaamste druivenleverancier was. Viu Manent is nog altijd een hecht familiebedrijf en bezit het ruim 250 hectare wijngaarden. 10% van de witte druiven komt van speciale percelen in Casablanca Valley en Colchagua Coast. Bij Viu Manent vinden ze Chili een bevoorrecht wijnland waar bodem, klimaat en druiven gezegend lijken te zijn. Viu Manent zet zich sterk in voor duurzame wijnbouw en hecht veel waarde aan de invloed van terroir op de wijnen.