Montgravet Syrah
Land I Streek
Frankrijk, Languedoc
Druif
Syrah
Vinificatie
De druiven worden direct na de pluk ontsteeld en gekneusd. Tijdens een drie weken durende inweking komt de vergisting op gang. Daarna verblijft de wijn nog zes maanden op tank om zijn uiteindelijke structuur en smaak te verkrijgen.
Geur I Smaak
Vol en rond met een pittige bessensmaak en zwoele kersen. De structuur is buitengewoon soepel.
Lekker bij
Te serveren als aperitief, bij lichte vleesgerechten of bij Camembert of andere witschimmelkazen.
wijnmaker
De meeste wijnen van Montgravet zijn afkomstig uit de Languedoc. Een sterke troef van de Languedoc is de variatie in natuurlijke condities. Behalve een vlak deel langs de kust heeft het, meer in het binnenland, ook heuvelachtige zones. En hoewel het klimaat sterk mediterraan van aard is, zijn er over korte afstanden toch belangrijke verschillen waar te nemen. Voor de geologische omstandigheden geldt exact hetzelfde. Het biedt producenten een ideale kans om te experimenteren met uiteenlopende druivenrassen. De rode en de roséwijnen van Montgravet komen uit het warme gedeelte van de Languedoc en zijn heerlijk zacht en toegankelijk.