Barón de Ley Blanco
Land I Streek
Spanje, Rioja
Druiven
90% Viura & 10% malvasía
Vinificatie
Direct na de handmatige oogst worden de druiven geperst en wordt het sap voor een ongeveer 15 dagen durende vergisting overgestoken op temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen vaten.
Geur I Smaak
De wijn is stuivend fris met een exotische neus en heerlijke sappige vruchtenaroma's, mooie balans en strakke afdronk.
Lekker bij
Heerlijk als dorstlessend aperitief of aan tafel bij rauwe of gekookte zeevruchten.
Hoge waardering
In De Grote Hamersma 2018 beoordeeld met een 8.
wijnmaker
Drie succesvolle wijnproducenten in Rioja besloten in 1985 een nieuw wijnhuis op te richten. Zij kochten een voormalig klooster met omringend land en een wijnkelder, waar de Benedictijner monniken al kort na de Middeleeuwen hun wijn maakten. Een Single Estate bodega zou het worden, met druiven van eigen wijngaarden, een uniek concept in Rioja, waar meer dan 90% van de wijnmakers afhankelijk was van lokale druiventelers. Tegenwoordig behoort Barón de Ley met meer dan 750 hectare eigen wijngaarden tot de succesvolste wijnbedrijven van Spanje. Baron de Ley combineert traditionele met moderne technieken en maakt wijnen die door hun rijping op Amerikaans eikenhout onmiskenbaar Spaans van karakter zijn, maar tegelijkertijd boordevol fruit zitten. Dat is misschien wel het geheim van hun grote succes.