Tenuta Sant'Antonio Scaia Rossa Corvina
Land I Streek
Italië, Veneto
Druif
Corvina
Vinificatie
De ontsteelde druiven worden even ingeweekt en dan voorzichtig geperst. Het sap bevat daardoor al mooie fruitzuren en weinig bitters als de vergisting plaatsvindt.
Geur I Smaak
De mooi robijn, roodpaars gekleurde wijn heeft in de neus florale aroma’s van rode rozen en violet naast vruchtensporen van rode en zwarte bessen, pruimen, bramen en framboos. In de mond is Scaia Rossa zachtromig met een uitgebalanceerde sappige frisheid met zachte tannines.
Lekker bij
Een aangename begeleider van pasta’s, risotto, gegrild vlees, milde kazen of pizza uit de steenoven.
wijnmaker
De vier broers Castagnedi (Armando, Paolo, Tiziano en Massimo) kregen de liefde voor wijn van huis uit mee in het gebied ten oosten van het Gardameer. In eerste instantie werkten zij jaren als technisch adviseurs door heel Italië om in 1989 hun krachten te bundelen en 30 hectaren te kopen ten noordoosten van de stad Verona. Samen met het land van hun vader beslaat Tenuta Sant’Antonio momenteel 50 hectare op zeer kalkrijke heuvels tussen de Illasi- en Mezzanevallei. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 120 tot 320 meter en zijn aangeplant met de blauwe druiven corvinone, corvina, rondinella en cabernet sauvignon en de witte garganega, trebbiano di Soave en chardonnay. Hiervan produceren ze onder andere Amarone, Valpolicella en Soave.