Tenuta Sant’Antonio Scaia Bianca
Land I Streek
Italië, Veneto
Druiven
50% garganega, 30% chardonnay, 20% trebbiano
Vinificatie
De verschillende variëteiten worden afzonderlijk vergist in gekoelde roestvrijstalen cuves. Op deze manier is het mogelijk om toch frisse wijnen te maken van druiven uit zeer warme gebieden.
Geur I Smaak
De wijn geurt en smaakt intens en complex naar bloemen als acacia en jasmijn, stuift aroma’s van ananas, grapefruit en sinaasappel. Zacht fris met een mooie balans en prachtig Italiaans bittertje in de afdronk.
Lekker bij
Heerlijk als aperitief of bij uiteenlopende gerechten. In het bijzonder lekker bij krab of coquilles.
wijnmaker
De vier broers Castagnedi (Armando, Paolo, Tiziano en Massimo) kregen de liefde voor wijn van huis uit mee in het gebied ten oosten van het Gardameer. In eerste instantie werkten zij jaren als technisch adviseurs door heel Italië om in 1989 hun krachten te bundelen en 30 hectaren te kopen ten noordoosten van de stad Verona. Samen met het land van hun vader beslaat Tenuta Sant’Antonio momenteel 50 hectare op zeer kalkrijke heuvels tussen de Illasi- en Mezzanevallei. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 120 tot 320 meter en zijn aangeplant met de blauwe druiven corvinone, corvina, rondinella en cabernet sauvignon en de witte garganega, trebbiano di Soave en chardonnay. Hiervan produceren ze onder andere Amarone, Valpolicella en Soave.